Tužinský získal na EH bronz vo vzduchovej pištoli: Nečakal som to

17.06.2015 Celý región

Baku 17. júna (TASR) - Slovensko získalo na II. európskych hrách v Baku už tretiu medailu. Zaslúžil sa o ňu športový strelec Juraj Tužinský, ktorý vybojoval bronz v disciplíne vzduchová pištoľ 60 finálovým nástrelom 180,1 bodu. Trapista Erik Varga ukoristil v stredu v azerbajdžanskej metropole striebro, István Lévai bol v nedeľu v grécko-rímskom zápasení bronzový.

"Táto medaila ma veľmi uspokojila, pretože som nečakal, že to dneska takto vypáli. Posledné roky, odkedy sú nové pravidlá, tak som to vo finále nezvládal. Dnes som naozaj rád, že som sa konečne dopracoval k medaile," povedal Tužinský, ktorý predviedol v kvalifikácii druhý najlepší nástrel 582 bodov a lepší bol len Ukrajinec Oleg Omeľčuk (583). Ďalší Slovák Pavol Kopp zostal tesne pred finálovými bránami, za výkon 578 ho klasifikovali na 10. pozícii. Vo finále bol Tužinský dlho lídrom, v 18. položke však trafil iba 8,2 bodu, čo znamenalo elimináciu a bronzovú medailu. Zo zisku zlata sa tešil Srb Damir Mikeč v novom rekorde hier 201,8 b., striebro putuje do Portugalska zásluhou Joaa Costu.

"Netušil som, ako ďaleko som od zlata, striebra, či bronzu, iba som videl, ako ľudia okolo mňa vypadávajú. Zrazu pozerám, že už skoro všetci sedia a ostali sme tam traja. To bol už veľmi veľký tlak. Chcel som to dotiahnuť do konca, ale už mi to tak nešlo, ubúdali sily a v hale bolo veľmi teplo. No bojoval som, ako sa dalo a dosiahol som na tú bronzovú medailu," dodal.
 

Vyberte región